Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

Kort verslag van weekend Berlijn

Samen met m’n vriendin heb ik afgelopen weekend Berlijn bezocht. Onwijs mooie stad met veel aardige mensen en leuke (niet toeristische) plekken. De stad zelf is voldoende om een paar dagen in door te brengen, zonder toeristische plekjes op te zoeken. De toeristische plekjes vonden we zelfs wat tegenvallen. Je kreeg daar niet echt een indruk van hoe het vroeger was. Ik denk zelfs dat Berlijn zijn geschiedenis met de muur wil vergeten. En dat snap ik wel.

We hebben er heerlijk gegeten (uit eten gaan in Berlijn is in vergelijking met Nederland redelijk goedkoop) en in de zon gezeten op diverse terrasjes. Het weer hielp dan ook erg mee. Vooral de wijk Kreuzberg is erg leuk om een dag te vertoeven. In het oosten heb je een leuk park en een vegetarische snacktent (Yellow Sunshine) en in het westen heb je een oud maar statig gedeelte met veel leuke lunchtentjes en terrassen.

Indrukwekkend memorial van de holocaust. Heel veel beton.

Stuk Berlijnse muur bij de East Side Gallery

Een kraakpand dat op de slooplijst staat. Vinden de bewoners niet leuk.

Ik ben benieuwd uit welke tijd dit bord stamt...

Brandenburger Tor in het avondlicht.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl