Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

Op zoek naar de juiste wireframesoftware

Johan Ronsse (WolfsLittleStore.be) is op zoek gegaan naar de ultieme wireframesoftware.

The answer to the ultimate wireframing tool question is a bit disappointing: “it depends”. There is no ideal wireframing tool, most tools suck, and some tools are better for some jobs than others.

In search of the ultimate wireframing tool

Hoewel ik het niet eens ben met zijn kijk op Omnigraffle (ik werk er nu 5 jaar mee en het voldoet uitstekend voor websites en interfaces met veel tekst) klopt zijn uiteindelijke bevinding. Ik wil nog een stap verder gaan eigenlijk: er is geen software voor het maken van wireframes welke er echt bovenuit steekt qua gebruiksgemak. En dat is toch vreemd voor een softwaregroep waarmee juist gebruiksvriendelijkheid ontworpen wordt.

Mijn wensen voor de ultieme wireframesoftware in het kort:

  • Objecten moeten makkelijk te verslepen en (automatisch) uit te lijnen zijn en er moet een goed ecosysteem voor libraries en templates bestaan
  • Tekst moet makkelijk toe te voegen en te bewerken zijn
  • Onderdelen moeten aangemerkt kunnen worden als “shared layer” of iets dergelijks zodat ze op alle schermen verschijnen
  • De wireframes moeten interactief gemaakt kunnen worden en als HTML/CSS/JS kunnen worden geexporteerd

Omnigraffle blinkt uit in punt 1 en 2, schiet te kort op punt 3 en is waardeloos op punt 4. Hier ligt een groot gat, een gat waar ik graag een bedrijf als Panic in zie springen. Als een ontwikkelaar hiermee aan de slag wil en me wil gebruiken als adviseur, ontwerper of beta-tester, let me know! Ik werk graag mee.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl