Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

Ik laat mijn snor staan tegen kanker, het is Movember!

UPDATE 8 – 20 november 2012, 9:21Foto van De Snor dag 20 – Huidige tussenstand: 680 euro!

UPDATE 7 – 12 november 2012, 9:39Foto van De Snor, dag 12 – De huidige sponsorstand is 650 euro! Steun me in mijn actie en maak een vrij te bepalen bedrag over naar 35 02 03 415. Stuur me even een mailtje/sms met hoeveel je hebt overgemaakt, dat houdt het makkelijk voor het overzicht. Thanks!

UPDATE 6 – 6 november 2012, 10:40Foto van De Snor, dag 6

UPDATE 5 – 5 november 2012, 22:03 – Alle dagen zijn gesponsord, echt super! Maar de snor zal nog steeds geen pretje worden (het woord ‘relatietest’ is al gevallen thuis en ik ben al gevraagd een brand te blussen) dus alle donaties zijn welkom om me in mijn zaak te steunen.

UPDATE 4 – Er zijn nog maar 4 dagen over! En hier is de eerste update van de snor: Snorvember dag 4, de eerste contouren zijn zichtbaar

UPDATE 3 – De eerste drie weken zitten nu volgeboekt met sponsoren, super leuk! Nog 9 dagen te vullen, wie volgt?

UPDATE 2 – Weer twee snordagen erbij! Dat betekend dat er nog twee dagen resten voordat het bedrag weer omhoog gaat.

UPDATE – Het gaat lekker, mijn snor is al t/m 17 november gesponsord. Super leuk! Wil je ook sponsoren? Kijk even op de lijst onderaan welke dagen er beschikbaar zijn. Ik wil ze graag per dag opvullen zodat er geen gaten in dagen ontstaan.


Met het trimmen van mijn baard onder de douche vanochtend kwam ik aan bij het gedeelte onder mijn neus. De datum schoot door mijn hoofd, 1 november! Voor de grap zette ik mijn tondeuse uit en bekeek mijn prille snor in de spiegel. Ai, dit ziet er niet uit! Toch maar niet…

Maar voordat de tondeuse weer aanging bedacht ik me dat Movember, want dat schoot door mijn hoofd, natuurlijk draait om prostaatkanker, iets wat veel erger is dan een maand een snor laten staan. Juist omdat het er niet uitziet valt er sponsoring mee op te halen.

In een vlaag van verstandsverbijstering dus heb ik nu al een snor. En al zeven dagen sponsoring. Hier gaan we…

Hoe gaat dit in zijn werk?

Ik doe het misschien iets anders dan de officiële Movember website voorschrijft, maar zo vind ik het leuker. Je kan me per dag sponsoren om mijn snor te behouden.

Per dag betaal je 10 euro, maar elke week verder komt er 5 euro bovenop het bedrag per dag. Als ik het tot aan het eind van de maand red, dan komt dat neer op een totaalbedrag van 550 euro, en gooi ik er 10% bovenop. Totaalbedrag wat er dus op te halen valt met dagen sponsoren is 605 euro. Mooi doel om naar te streven.

Je mailt me (reinierl@gmail.com, sms’en mag ook als je m’n nummer hebt) met de dag die je wilt sponsoren en je maakt het bedrag over op 35.02.03.415 tnv Reinier Ladan. Pas als het bedrag op de rekening staat dan telt het, het moet niet al te makkelijk worden (de snor kriebelt nu al namelijk!). Met een getuige maak ik aan het eind van de maand alles over op de rekening van het KWF Kankerfonds, publiceer ik een foto van het afschrift en is het weer gedaan met de snor (1 december gaat hij er sowieso af!).

Wat extra regels

Update: ik heb wat overbodige regels weggehaald nu alle dagen vol zitten

  • Ik zal om de paar dagen een foto op Facebook en Twitter zetten om de voortgang aan te tonen.
  • We kunnen het ook over Snorvember hebben, vind ik persoonlijk een leukere naam voor in Nederland dan Movember.
  • Vrij geld sponsoren mag uiteraard!
  • Al het binnengehaalde geld gaat sowieso naar het KWF, of ik nu sponsoring tot het eind van de maand heb of niet.
  • De tien procent bonus die ik er bovenop doe geldt enkel over de bedragen die voor dagen zijn gesponsord.
  • Als ik om de een of andere reden geen snor heb op jouw dag van sponsoring dan krijg je je geld terug.

Het sponsorschema

1 november (10 euro) Peter van Grieken
2 november (10 euro) Peter van Grieken
3 november (10 euro) Peter van Grieken
4 november (10 euro) Peter van Grieken
5 november (10 euro) Peter van Grieken
6 november (10 euro) Peter van Grieken
7 november (10 euro) Peter van Grieken
8 november (15 euro) Roy Tomeij
9 november (15 euro) Tinka Dekker
10 november (15 euro) Tinka Dekker
11 november (15 euro) Tinka Dekker
12 november (15 euro) Rogier Koel
13 november (15 euro) Arjan Eising
14 november (15 euro) Ruben Bos
15 november (20 euro) Wietse Hage
16 november (20 euro) Jos Kaldenhoven
17 november (20 euro) Henri Peters
18 november (20 euro) Dean Janssen
19 november (20 euro) Tijs Teulings
20 november (20 euro) Geert Kaldenhoven
21 november (20 euro) Frank Heijman
22 november (25 euro) Jan Willem Eshuis
23 november (25 euro) Rogier Chang
24 november (25 euro) Charis Rooda
25 november (25 euro) Marloes en Barry
26 november (25 euro) Jan Wim en Maja
27 november (25 euro) Bas Janson
28 november (25 euro) Stephan Csikós
29 november (30 euro) Judith Sturk
30 november (30 euro) Paul van Dijk

Buiten het sponsoren van dagen ook giften gekregen van: Diederik Hoekstra, Annemieke Dekker, Reinier en Annemarie Ladan, Bas Breugelmans.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl