Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

De functietitel voor de dingen die ik doe

Het werk dat ik doe kan met veel functietitels worden aangeduid. Het feit dat ik ook nog eens jarenlange werkervaring heb als front-end developer maakt een goede functietitel er niet makkelijker op. Interactie-ontwerper van websites en apps is een vrij nieuw vakgebied met de daarbij behorende chaos qua termen en methodieken. Ik hou dingen graag simpel dus noem ik mezelf het liefst ontwerper of interactie-ontwerper. Vakgenoten hebben echter de meest exotische termen verzonnen.

Hier een lijst met titels die slaan op de werkzaamheden die ik uitvoer:

 • interactie-ontwerper
 • interaction designer
 • ontwerper
 • product designer
 • user experience designer
 • ux’er
 • ux designer
 • user experience consultant
 • ux consultant
 • ux professional
 • informatie-architect
 • interface designer
 • interactive designer
 • webdesigner
 • visual interface designer
 • full stack designer
 • creative coder
 • prototype ninja
 • front-end developer

Wat ik precies doe vind je op reinierladan.nl.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl