Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Progress Future Fantasy

Bizarro Trumpfilmpje van de week: Slow Donald Trump down a bit and he becomes that drunken old man ranting in a bar.

Vorige week tipte ik al wat afleveringen uit de You Are Not So Smart podcast maar ook deze week was er weer een fantastische aflevering: Progress met Ada Palmer over wat ‘vooruitgang’ eigenlijk is binnen onze maatschappij en geschiedenis en of het een constante is waarop we kunnen rekenen. En wat drijft vooruitgang? De systemen die we als maatschappij hebben ingericht of toch individuen? Superinteressant om te luisteren. Elon Musk boekt vooruitgang in space tourism. Hij gaat, waarschijnlijk volgend jaar al, twee mensen een rondje om de maan laten maken. Misschien heeft hij nog wat aan de code die is gebruikt om de eerste mensen op de maan te zetten, die staat nu op Github.

Ook leuk op Github: zoeken op de term “remove password”. Minstens zo interessant zijn de reacties op Hacker News hierop. En mocht je nog meer passwords en API keys willen vinden dan is er altijd GitLeaks nog. Blijkt dat we meer van die mythical 10x programmers nodig hebben in de wereld.

Appels en Peren Show alert: deze week ging de aflevering over USB-C in de iPhone en waarom dat niet zo snel zal gebeuren. Ook hadden Wietse en ik het over de tv-serie The Expanse (waarvan ik hier al vaker de boekenreeks tipte, begin bij boek 1) en ZeroNet, een bizarre samensmelting van BitTorrent en Blockchain technologie om websites te hosten zonder centrale server.

Het opstarten van de Slack app met drie accounts duurt makkelijk 30 seconden. Bizar als je weet hoe snel computers tegenwoordig zijn. Dit stoorde Brandur Leach en schrijf er het stuk ‘The Future of User Interfaces’ over. Overigens moet je uitkijken met wat je op Slack zet, als de chatlogs voor een rechtszaak openbaar gemaakt moeten worden dan ligt letterlijk alles van je team op straat.

Happy Slack chatlog delete weekend!
Happy Slack chatlog delete weekend!

Nog wat dingen om te klikken

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl