Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Spyware Neuralink Fireballtennis

Een Hacker News comment over de idiote beslissing om internet providers de browse geschiedenis van klanten te laten verkopen zonder hun toestemming:

I remember being so excited as a kid when I started getting drawn into the computing age. I remember when the internet seemed like mankind’s next step forward. I remember being excited about so many new trends, social media, the age of everything being free on the internet.

Then, everyone else caught up. Now it’s just like watching television. A bunch of companies vying to get you to buy something at any cost, and taking that strategy further than they ever did before the internet.

Now, I just want to leave my phone at home and go ride my bike. I rarely feel like developing anything anymore, haven’t done a side project in over a year. Whenever I get motivated to do things like that I see shit like this and it just feels hopeless. There’s no way to defeat these companies, because they are full of people struggling to get ahead and doing their cog’s part in the machine that ultimately does this to us all."

Ik was onder de indruk van de comment. Helemaal hopeloos hoeven we niet te zijn natuurlijk maar ik verbaas me wel over de domheid en de slechtheid van de mensen die dit er doorheen hebben weten te drukken. Verizon gooit er nog een schepje bovenop door spyware op al hun Android toestellen te willen installeren. Je mag dan niks te verbergen hebben, vaak weet je niet eens of je wat te verbergen hebt. Dit hele gebeuren doet me heel erg aan deze Spider-Man panel denken… waar zijn we toch mee bezig. Een pleidooi voor eenvoud is niet misplaatst in deze tijdgeest.

Ondertussen viert Samsung een bizar feestje vanwege de release van een telefoon, kunnen spinnen als ze willen alle mensen in een jaar tijd opeten en gaat Elon Musk onze hersenen vol electronica stoppen.

Over Musk gesproken: het uiteindelijke doel van Musk om die raketten van ’m weer op aarde te laten landen is om ze te hergebruiken. Vannacht is het voor het eerst gelukt zo’n raket te hergebruiken én weer te laten landen. Wereldprestatie natuurlijk. En terwijl dat gebeurde hebben ze bij SpaceX ook nog eens het neusdopje van de payload terug weten te keren.

Ik sluit af met Fireballtennis. Prima vermaak voor een teambuildingsuitje lijkt me. “Opletten Corrie, komtie!” ☄️

Sprinkly weekend!
Sprinkly weekend!

Nog wat dingen om te klikken

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl