Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% VR Hellingshoek Dominion

De zomerstop is voorbij voordat de zomer is begonnen. Dat is ook weleens fijn! Snel van start. ?‍?

De WWDC is altijd een feestje om naar uit te kijken want hoeveel ik ook de hardware van Apple waardeer, het is de software die het verschil maakt. Toch werd er ook interessante hardware getoond zoals de HomePod en de iMac Pro. Maar het meest enthousiast werd ik van de nieuwe iPad, iOS 11 en de ondersteuning voor VR. Vooral in dat laatste wil ik me meer verdiepen sinds ik zombies heb afgeknald in de VR Arcade. Je kan hier meer over horen in de laatste Appels en Peren Show (aflevering 138 alweer).

Een paar weken geleden reed ik door Frankrijk en kwam daar, zoals het hoort in het buitenland, een bord tegen met een hellingshoek. Er staan procenten op zo’n bord en ik vroeg me ineens af waar die procenten op slaan. Zo zei een hellingshoek van 4% me vrij weinig, maar nu niet meer. Het antwoord op hoe hellingshoeken berekend worden zal je verbazen en ontroeren. Ik kocht overigens een fidgetspinner in Frankrijk maar dat is een ander verhaal. Digitaal je spinnerbehoefte bevredigen kan hier (Chrome only).

Mijn andere vakantie was op Terschelling en naast veel fietsen heb ik ook een flink aantal potjes Dominion gespeeld. Ik vind dat toch zo’n fijn spel. Er zit amper randomness in, strategie is heel belangrijk en elk spel dat je speelt is totaal anders (er zijn ook nog eens tien uitbreidingen voor om het nog gekker te maken). Misschien is het wel het beste spel ooit. En mocht je je willen kwijtraken in Dominionstrategieën dan kun je hier je lol op.

Laptop eruit, iPad erin
Laptop eruit, iPad erin

Extra dingetjes om te tappen

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl