Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Leven Distance Water

Trump laat wat tijd zitten tussen twee tweets en dat had zomaar heel slecht kunnen aflopen voor de toestand in de wereld… Er is meermalen bevestigd dat een tweet van Trump een officiële verklaring van de president is en dat heeft nogal wat consequenties zoals deze twitterdraad van Seth Abramson laat zien. Niet gerelateerd maar wel fascinerend: rood is een versimpelde term voor “golflengte 620–750 nanometer” en zwaartekracht is eigenlijk “de geometrie van ruimte-tijd”, maar wat betekent “leven” eigenlijk als je het wetenschappelijk wilt omschrijven?

Ik maakte weer een video over de voorbereiding van mijn reis naar Japan. Er gaat veel tijd in die video’s zitten maar ik leer er veel van en het blijft leuk om te doen.

Er schijnt een wereldrecord long distance photography te zijn en die is nu gebroken door een foto vanuit de Pyreneën te nemen van de Alpen. Het nemen van een foto van zo’n afstand is natuurlijk rete moeilijk door de kromming van de aarde. Toch is bepaald bewijs van flat earthers weldegelijk waar. Maar de aarde blijft een globe, wees gerust. Toch nog iets om je ongerust over te maken: de hoeveelheid water op aarde is echt schrikbarend, zo weinig.

Fijn weekend
Fijn weekend

Overig tappie tappie

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl