Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Toonbank Blauw Alcohol

Joehoe, ben ik weer. De zomer gaat langzaamaan voorbij dus de wekelijkse verschijnbaarheid van deze nieuwsbrief gaat weer richting de 100%. Ook leuk om te vertellen: vandaag gaan de laatste kaarten voor het live event van De Appels en Peren Show over de toonbank. Hierover meer in de nieuwste aflevering van desbetreffende podcast.

Laten we beginnen met een goed stuk over Patreon. En daarover gesproken: ook mij kun je vinden op Patreon en zo deze nieuwsbrief (en al het andere wat ik doe) ondersteunen. Lees daar wat je er nog extra voor terug krijgt!

Als 900 van de 1000 mensen zeggen dat een auto die jij niet kunt zien blauw is, hoe groot is dan de kans dat de auto echt blauw is? Het antwoord zal je niet verbazen doch ontroeren maar het is goed dat mensen zichzelf dit soort vragen stellen. Ook een vraag die mensen zichzelf meer moeten stellen: kan een zwart gat het universum deleten? Voor de dino’s maakt dat allemaal geen zak meer uit want die zijn er niet meer, maar prima dat ze zijn uitgestorven want dat stelletje idioten wilde de inkomstenbelasting afschaffen.

Ik hou er niet van om afhankelijk te zijn van dingen en alhoewel ik mezelf niet als ‘afhankelijk van alcohol’ zou willen omschrijven ga ik tot het eind van het jaar toch helemaal geen alcohol meer drinken. Gewoon, om te zien of het wel klopt dat ik niet afhankelijk van alcohol ben. Het artikel dat Rick Pastoor op Twitter plaatste triggerde me overigens om dit te gaan doen. Ik schakel m’n desirability bias even uit om niet in de val te trappen dat 1 glaasje alcohol per dag gezond voor je is. Nog zoiets waar we wel zonder kunnen: de situatie voor de vrouw én man zo’n 8.000 jaar geleden.

Lekker weekend!
Lekker weekend!

Nog meer tapperdietap

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl