Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Prinses Yotam Explainer

Thuis hebben we een fictieve oom: oom Yotam. Hij zorgt er al jaren voor dat we de lekkerste maaltijden eten. Dikke boeken met recepten heeft hij al voor ons geschreven (ook deze, en deze). “Wat eten we vanavond? Iets van oom Yotam.” Hij was op TV in College Tour, supertrots dat we op hem waren.

Het enige dat we zeker weten (naast dat we dood gaan) is dat we ons constant moeten aanpassen. Wie zich niet aanpast gaat ten onder in deze exponentiële samenleving. Op grote schaal maar zeker ook op kleine schaal zoals met sprookjes waarin prinsessen worden aangerand om ze wakker te maken. Developers hebben hier (uiteraard) ook mee te maken:

“tbh, if there’s something small that can be done to make other people more comfortable and it doesn’t affect you in the slightest, you’re probably an asshole if you fight it, and this applies to everything. not just software.” — 22 nov. 2017, Randi Lee Harper

Ik wist niet dat er nog zoveel slimme truukjes worden uitgehaald in een filmprojector om een film goed op een bioscoopdoek te krijgen. Sowieso heeft dit kanaal meer fijne video’s: engineerguy. Ook een mooie explainer: Could an F1 Car Really Drive Upside Down?. Deze hond op Twitter heeft in ieder geval nog niet genoeg explainers gezien.

En nog maar iets meer dan 10 Patreons en ik ga een uitgebreid overzicht schrijven van de iOS apps die ik gebruik en waarom ik ze gebruik. Schroom dus niet en wordt zo’n fijne Patreon! Nog wensen voor rewards? Laat het me weten via reinier@ladan.email.

Zin in meer? Hier is meer.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl