Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Bitcoin Leraren Conferentie

De groei van Bitcoin gaat door het dak en ik maak me ineens zorgen. De energie die het hele systeem opslokt is 1 op 1 te mappen op de waarde van het winnende block. Elke (+/-) tien minuten is er een winnend blok en die gaat vaak naar de partij die het meeste energie in z’n berekeningen heeft kunnen pompen. Hoe meer Bitcoin waard wordt, des te meer energie er dus het systeem in gaat. Nu al zijn de energiekosten (niet alleen economisch maar vooral natuurlijk voor het milieu) enorm. Met elke prijsstijging wordt het erger. Dit tij is niet zomaar te keren, misschien hebben we een monster gecreëerd dat zich voedt op hebzucht en (niet zulke schone) energie. Anyways, hier een paar gerelateerde linkjes:

Nederlandse klaslokalen staan vol met link(s)e leraren, maar is dat erg? Michelle van Dijk vindt van niet en schreef erover. Verder in dit thema: hoe leid ik een goed en gelukkig leven en hoe haal ik meer uit een conferentie. Wat misschien nogal een open deur is maar wat toch goed is om hardop uit te spreken: open deuren zouden wat vaker hardop uitgesproken mogen worden.

Er is ophef ontstaan rondom de nieuwe prijsstructuur van Patreon. Vooral voor de kleinste pledges gaat de prijs die Patreon aan sponsors doorberekend fors omhoog in procenten. Ze spinnen het als een voordeel voor sponsors maar ik zie alleen maar nadelen. Ik heb alleen geen idee wat een goed alternatief voor Patreon zou zijn. Ik ben op zoek, wordt vervolgd…

Meer te tappen

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl