Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Cards Tomaten Carbon

Vorige keer helemaal vergeten te vermelden maar er is dus ook gewoon een Appels en Peren Show verschenen: 146. Chillstep huge text based 2001 dawned on me.

150.000 mensen steunden Cards Against Humanity met 15 dollar voor enkel de belofte dat ze zes dagen lang goeds zouden doen met dat geld. De zes dagen van wereldverbeteringen zijn intussen doorgevoerd. Vooral dag drie springt er voor mij bovenuit: ze hebben 250.000 dollar herverdeeld onder de deelnemers gebaseerd op hun inkomen. Zo’n fijne kerstactie dit. Wat jou gaat helpen om volgend jaar ook zo’n altruïstische kerst te beleven is de video Thoughts From Your Deathbed keer op keer bekijken in 2018. Als dat je geen focus geeft in je leven weet ik het niet meer.

Misschien had je de afgelopen tijd wel dat gifje gezien van die tomatensorteermachine die op een onmenselijke snelheid onrijpe tomaten uit een tomatenwaterval knikkert. The Verge vond dit interessant genoeg om in de technologie van tomaten-eruit-knikker-machines te duiken. Ook interessant: de nieuwe Netflix serie Altered Carbon. Ik kijk uit naar deze sciencefiction serie over een maatschappij waarin mensen hun bewustzijn kunnen transporteren naar een ander lichaam om zo oneindig te leven. Misschien niet zo interessant maar wel lekker gek: de nieuwe film van Peter Jackson (die van The Lord of the Rings en The Hobbit) Mortal Engines over een wereld waarin steden zich voortbewegen en andere kleinere steden opslokken. Crazy.

Ik volg Simon Stålenhag al een tijdje op Twitter; hij maakt fantastische afbeeldingen over een post apocalyptische wereld met gigantische (vaak vervallen) bouwwerken. Hij krijgt regelmatig foto’s opgestuurd van fans die in de echte wereld ineens een Stålenhaggevoel kregen, zo eigenzinnig is zijn stijl. De directors van ‘Avengers: Infinity War’ hebben een optie genomen op zijn boek om mogelijk zijn verhalen te verfilmen. Dat moet fantastisch worden. Totaal niet gerelateerd maar goed om te weten: Leer Spaans op een feestelijke manier met dit gezellig videootje.

Iedereen die deze nieuwsbrief leest: hartstikke bedankt voor al jullie likes, feedback, complimentjes en knikjes met je hoed op straat. Een extra bedankje aan mijn Patreons die me dit jaar zijn gaan sponsoren. Jullie geven me dat higher level zetje motivatie om nog beter te presteren. Op naar het volgende jaar! ?

En meer voor je kerstvakantie, volgend jaar ben ik er weer

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl