Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

Mijn favoriete tv-series van 2017

Mijn drie favoriete tv-series van dit jaar gaan alledrie over licht- en zwaargestoorde mensen. Heerlijk om naar te kijken en er niet IRL tussen te zitten.

Legion (IMDB: 8,5)

De beste TV serie die ik dit jaar zag was Legion. David Lynch meets One Flew Over the Cuckoo’s Nest meets The Avengers. Maar laat je niet afleiden door het feit dat het een Marvel serie is, zo belangrijk is het superheldenthema niet in de serie en je hebt geen voorkennis nodig. IJzersterk acteerwerk, supergoed verhaal, hele fijne visuals en een fantastische soundtrack.

Het verhaal in het kort: David Haller is schizofreen en weet niet of hij nou echt speciale krachten heeft of dat hij het zich verbeeld. Als kijker wordt je veel op het verkeerde been gezet en kun je je prima inleven in het wereldbeeld van David.

Legion is niet te zien op Netflix maar wel te kopen bij Bol.com of via je neefje.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (IMDB: 8,3)

Pas eind van dit jaar ontdekte ik Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en heb me toen als een razende door de afleveringen heen gekeken. Absurde humor afgewisseld met een superspannend verhaal en dit alles in een hedendaagse sciencefiction setting, nou dan raak je wel al mijn knoppen. De scifi deed me aan Docter Who denken, de mate van geweld aan Kill Bill, de door elkaar lopende verhaallijnen aan Pulp Fiction en de humor aan een willekeurige Coen Brothers film. Het is iets minder serieus dan Legion en daardoor niet mijn favo serie van het jaar maar het scheelde uiteindelijk niet veel.

Het verhaal in het kort: deze serie draait om de excentrieke detective Dirk Gently die altijd op het juiste moment op de juiste plek is. Hij brengt het leven van Todd Brotzman (Elijah Wood) behoorlijk in de war als ze samen op zoek gaan naar de ontvoerde Lydia Spring.

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency seizoen 1 is nu te zien op Netflix en seizoen 2 verschijnt 5 januari. Daarna komt er niks meer, de show wordt niet voortgezet.

Mindhunter (IMDB: 8,7)

Een veel serieuzere serie dan de eerste twee maar ik heb er niet minder van genoten. De dialogen zijn ijzersterk en de serie geeft een fantastisch beeld van de jaren 70 en de FBI. Ook de acteurs zitten meer dan prima in hun rol. Het is een typische Netflix serie waar dus niet zoveel aandacht wordt besteedt aan cliffhangers, wat ik een absoluut pluspunt vind.

Het verhaal in het kort: Twee FBI agenten besluiten (jaren ‘70) om meer te leren over seriemoordenaars door ze te interviewen. De FBI kijkt echter met een argwanend oog naar dit onderzoek. Het verhaal is gebaseerd op een non-fictie boek en misschien maakt dat het verhaal wel zo echt als dat het aanvoelt.

Mindhunter is nu te zien op Netflix.


Drie dingen die de top drie niet hebben gehaald

Game of Thrones seizoen 7

Ik heb mezelf echt zitten opvreten dit seizoen. Ik draag de serie een warm hart toe maar de show is z’n structuur, achtergrond en continuïteit duidelijk verloren sinds de scenario’s niet meer kunnen leunen op de boeken. Ik kijk uit naar volgend seizoen omdat er dan een punt achter gezet is. En daarna maar hopen dat de laatste boeken ooit eens zullen verschijnen

Sherlock

Als ik Dirk Gently op de valreep van het jaar niet gevonden had was deze zeker onderdeel van de top drie geweest. Het vierde seizoen van deze steengoede serie weet je toch weer te verbazen en ook je weer een vertrouwd gevoel te geven.

The Defenders

Meh. Ik denk niet dat ik nog verder ga in de Marvel Netflix Universe.

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl