Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Mustache Jedi 2017

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door een groep fantastische patrons. Bedankt! ?

Bitcoin is stom

Mister Money Mustache is een guru op het gebied van financiële onafhankelijkheid. Hij vergaarde een vermogen (door gewoon zijn werk te doen en niet teveel uit te geven) voor zijn dertigste waarmee hij de rest van zijn leven, en dat van zijn gezin, kan uitzingen. Tegenwoordig verdient hij overigens bakken met centjes bij door zijn blog en talks, maar hij was al vermogend genoeg voordat hij er überhaupt over ging schrijven en vertellen. Nu zegt hij dat Bitcoin stom is en gelijk heeft die vent. Het stuk laat vooral zien dat er een groot verschil zit tussen speculeren en investeren, dus laat niemand je wijs maken dat ze aan het investeren zijn in een cryptocurrency. Speculeren (of ‘gokken’ als je jezelf niet al teveel voor de gek wilt houden) is er een betere term voor. HODL. ?

The Last Jedi

Ik ga geen spoilers geven over The Last Jedi maar nu er voldoende tijd verstreken is kan ik mijn gevoel over de film wel prijsgeven. En die is niet best. Ik kan er vrij kort over zijn: ik vond het nogal een domme film. En niet omdat het een nieuwe weg in wil slaan of omdat er heilige huisjes van Star Wars worden omgetrapt, nee, het was gewoon een dom verhaal met domme motieven en domme situaties. Het enige positieve wat The Last Jedi heeft opgeleverd is deze aflevering erover van Hello Internet.

Vond je het overigens wel een fijne film en wil je er mensen over horen praten die ook overwegend positief waren? Dat kan natuurlijk! I’ve got your back. ?

2017

Ik schreef op mijn blog over mijn favoriete tv-series van 2017. Het zijn allemaal series met licht- en zwaargestoorde personen en ik weet niet of ik daar wat achter moet zoeken. Misschien is het een reflectie van de staat van de wereld in 2017. Hier kun je overigens mijn in 2017 gelezen boeken vinden (minder gestoorde mensen present) en als ik één film moet tippen die ik in 2017 heb gezien dan is het Sicario. De film zelf is uit 2015 overigens. Misschien niet heel toevallig van dezelfde regisseur als mijn 2016 tip (Arrival). Het is een rauw verhaal over drugshandel en de jacht daarop bij de grens tussen Mexico en de US zonder al te veel plot maar met een enorme suspense en heel goed acteerwerk. Die film is als enige echt blijven hangen bij me dit jaar. Zegt ook wel wat over de kwaliteit van de films die ik afgelopen jaar zag. Op naar een nieuw jaar! ?

En door ?‍?

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl