Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Zuma Driverless Harvesting

Joehoe, kijk mij eens

Mislukte lancering of een cover-up?

Er is flink wat speculatie op Hacker News over de ‘verloren’ satelliet die deze week de lucht in is gegaan met Space X. Lees de draadjes hier: HN: SpaceX payload code-named Zuma failed to reach orbit after Sunday launch. En als ik alles zo lees is er goede reden om te twijfelen aan de berichtgeving. Ik ben niet zo’n alu-hoedje, maar dit lijkt me het perfecte playbook voor het lanceren van spul dat geheim moet blijven. Voor zover dat kan tegenwoordig. Ondertussen ook op Hacker News: What are you doing for your mental health?

Koffie drinken

Ik drink nog maar twee koffietjes op een dag maar man man man wat zou ik dat graag uit deze beker willen doen. De beker houdt je koffie op precies de goede temperatuur en dat is eigenlijk het enige wat je wilt van een goede kop koffie. Iets waar je vast even een kop koffie voor moet drinken voordat je begint met lezen: ‘Driverless Hotel Rooms: The End of Uber, Airbnb and Human Landlords’. Dat hele driverless gedoe zorgt in ieder geval voor een hoop voorpret. #zinin

Hier met je creditcardgegevens

I’m harvesting credit card numbers and passwords from your site. Here’s how. Het is fictief maar heel erg plausibel. Het enige dat je nodig hebt om een heel zooitje creditcardgegevens te stelen is een paar slimme trucjes in je NPM package en deze meeleveren in de bugfixes die je de open source wereld schenkt. Heel veel laag hangend fruit beschikbaar om onopgemerkt te blijven. Ik werd blij en droevig van dit artikel.

Meer van dit soort fijns

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl