Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% Actie Updates Prosper

Ik gaf een tip over een app zodat je snel weet hoe lang het rijden is naar huis en ik keek het interview van David Letterman en Barack Obama en ik vond dat fascinerend en ontroerend.

Mark Manson beschrijft iets waar ik heilig in geloof: actie zorgt voor motivatie. En dat zorgt weer voor actie. Wacht dus niet op motivatie maar creëer het door gewoon te beginnen en te doen. En er is altijd wel wat te doen en dat is waarschijnlijk beter dan weer de Facebook app te openen en alles voor je uit te schuiven. Procrastineren kun je afleren.

Moet software een constante stroom aan updates hebben? Natuurlijk is het fijn als software optimaal draait en geen bugs meer heeft maar veranderingen in de omgeving (nieuw OS, nieuwe mogelijkheden qua integratie met apis of andere software en nieuwe verwachtingen bij gebruikers door gerelateerde software) zijn een prima aanleiding om naar gebruikers te signaleren dat de software nog goed onderhouden wordt door middel van een update. Dit geeft mij weer de zekerheid dat ik op de software kan vertrouwen en er vol in kan gaan. Ik heb al te vaak gehad dat ik een applicatie niet meer vertrouwde (en dus niet meer gebruikte) enkel vanwege het uitblijven van updates.

Dit zijn allemaal onderzoeken naar het verlengen van je leven op basis van research op muizen. Ik ben er niet zo zeker van of dat dat de ideale manier is om te voorspellen wat deze ingrepen doen bij mensen maar het is zeker interessant om even te lezen. En is je levensverwachting niet zo hoog dan kun je altijd nog je harses uploaden in een computer. Daar zijn echter vijf problemen mee en de vierde zal je doen nadenken.

Handvol andere zaken

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl