Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% DNA Nicolas Daily

App tip van de week: Drafts. Handige iOS app om snel wat te typen (de app opent direct een lege pagina na het openen) en het daarna naar de juiste app of dienst te sturen. Het is gewoon Workflow voor tekst. En hier nog een tip voor verdwaalde Slackgebruikers om je vorige kanaal terug te vinden.

DNA sequencer in je broekje is geen grap meer, voor zo’n 1000 dollar heb je een apparaatje dat in je broekzak past waarmee je het hele menselijke genoom kan meten aan de hand van een sample. Je moet nog wel een laptop meezeulen maar dit is natuurlijk een doorbraak in het op maat aanbieden van diverse producten zoals medicijnen, dieetadviezen en trainingsprogramma’s. Oxford Nanospore Technologies heeft het apparaat gemaakt maar als ik die naam nog een keer lees ben ik bang dat ik in een mixed reality leef waar ook superhelden rondlopen…

Nieuwe deep learning technologieën worden intussen ingezet om moreel verwerpelijke media te maken zoals bijvoorbeeld porno waar hoofden van bekende actrices in zijn geplakt (OOHW (Ongemakkelijk Op Het Werk)). Niet cool, maar helaas ook unstoppable. Toch wordt het ook gebruikt om elke film net dat beetje beter te maken door een van de acteurs te vervangen door Nicolas Cage. Zélfs Face/Off zou daar beter van worden denk ik.

Ik luister nog regelmatig naar The Daily (behalve als het onderwerp echt navelstarig over de US gaat, komt zeker voor) en de kwaliteit wordt beter en beter. De New York Times laat hier een tipje van de sluier zien over wat er allemaal nodig is om zo’n dagelijkse podcast te maken. Spoiler: ze hebben een veel groter team nu dan aan het begin.

PS Ik ben er even een weekje tussenuit, ciao!

Tapbaar gebeuren


Je hebt het hele stuk gelezen, maak je geen zorgen! Maar waardeer je de informatie en/of entertainment die ik je hier geef? Overweeg dan deze kleine donatie door op de Blendleknop te rammelen:

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl