Sinds '82

Een blog, een nieuwsbrief, een Oompa Loompa.

82% T-shirt Dictator Vacuüm

Het officiële Appels en Peren Show T-shirt is nog te krijgen tot en met vrijdag 23 februari (vandaar ook dat deze nieuwsbrief wat eerder verschijnt). Als je nog zo’n mooi Appels en Peren Show T-shirt met ontwerp van Nozzman wilt hebben moet je vlug zijn en hier klikken. Je helpt daar ook gelijk de podcast mee zodat we mooie dingen kunnen (blijven) doen.

En vorige week was ik helemaal vergeten te melden dat er een nieuwe aflevering van de Appels en Peren Show live staat: 149. Gate Array Heppie Peppie Blocks voor Bitcoin Klappen. Gerelateerd en zeker niet onaardig: De top 9 techpodcasts volgens Bright.

Ik heb zo’n vermoeden dat de meeste grote dingen die fout kunnen gaan op deze manier fout gaan: geleidelijk en ineens uit het niks. Zo gaat dat bijvoorbeeld met een land dat ineens de kant van een bananenrepubliek op gaat: what does living in a dictatorship feel like? En over Kottke gesproken (want daar linkt het stuk naar), hier vind je een interview met hem over kottke.org: How Jason Kottke is thinking about kottke.org.

Ik had er nog nooit bij stilgestaan maar je hebt een partij bizarre camera’s nodig om gedetailleerde beelden te schieten van een raketlancering zoals SpaceX de laatste tijd publiekelijk laat zien. Het gebeurt niet zomaar met een spiegelreflexcamera van Canon. Hier is overigens een bijna complete geschiedenis over hoe die camera’s zijn ontstaan. Ook nooit zo bij stilgestaan: beelden uit de oudheid zijn helemaal niet zonder kleur gemaakt. Integendeel. In Mortuary Temple of Hatshepsut is bijvoorbeeld nog best veel kleur te zien.

Verder nog wat dingetjes


Je hebt het hele stuk gelezen, maak je geen zorgen! Maar waardeer je de informatie en/of entertainment die ik je hier geef? Overweeg dan een kleine donatie door op de Blendleknop te rammelen:

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken.
Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl