82% Distraction Voornemens Portretten

Hi, Reinier hier,

Waarschuwing: deze editie bevat enorm veel links om de komende weken mee door te komen. Half januari ben ik er weer!

👨‍💻

Jake Knapp is schrijver van de boeken Sprint en Make Time en die boeken zijn er omdat hij zijn iPhone heeft omgetoverd tot een ‘distraction free iPhone’. Door zijn stuk heb ik nu (naast Slack en Twitter) ook mijn e-mail van mijn telefoon verwijdert en is e-mail enkel iets van mijn computer en iPad. Dat gaat al een paar dagen goed en ik zie de situatie voorlopig niet veranderen. Kan ik eindelijk weer eens vol mijn e-mailbeleid uitvoeren. Sowieso is de kerstperiode natuurlijk ideaal om dit eens te proberen. Tip voor als je iemand bent die allerlei info in z’n email bewaart en het bijvoorbeeld on-the-go paraat moet hebben: doe dat gewoon niet. Verplaats belangrijke info uit je mail zo snel mogelijk naar een ander systeem waar je het zelf kan verrijken en indelen zoals je wilt. Begin bijvoorbeeld heel laagdrempelig met de Notitie-app van Apple.

🎇

Aangezien dit de laatste editie van het jaar is wil ik wat goede voornemens voorstellen die me erg goed zijn bevallen het afgelopen jaar:

⭐️

Op de valreep van het jaar blijkt maar weer eens hoe verschrikkelijk corrupt Facebook is. Ook lekker relevant in deze tijd van het jaar: 52 things I learned in 2018. En daar komt ook nog deze supervette technologie bij waarvan ik niet weet wat je er constructief mee kunt maar wat tegelijk scary en indrukwekkend is: portretten gegenereerd door een AI. De AI maakt niet alleen portretten overigens, ook foto’s van auto’s, interieurs en katten.

🎙

Afgelopen vrijdag nam ik met Rick Pastoor de eerste 6 afleveringen op van mijn nieuwe podcast Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar. Dat was erg leuk en Rick heeft veel te vertellen als het gaat om slimmer werken en grip krijgen op je werk. Ik heb enorm veel zin om deze podcast in januari te lanceren! Er zijn een paar dingen die je nu al kunt doen:

De drie tools van Daan van Klinken

Portret van Daan van Klinken

Ik ben een freelance designer die geëmigreerd is naar Friesland en in de randstad werkt. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn eigen startup: Flow Your Money, een tool waarmee je slimme regels voor je bankrekening kunt instellen. En ben ik momenteel aan het werk voor Schiphol, aan de Schiphol app.

🔸 Hazel

Door Hazel hoef ik nooit meer mijn desktop op te ruimen of gescande bonnetjes te renamen en in mapjes te slepen. Met deze tool automatiseer ik alles op mijn Mac.

🔸 nvALT (versie van Notational Velocity)

nvALT ziet er heel simpel uit, maar is super krachtig in het maken of vinden van (markdown) notes. Binnen een paar seconden heb ik aantekeningen teruggevonden die ik 5 jaar geleden gemaakt heb.

🔸 ResolutionTab

Dit simpele tooltje is een life-saver voor mensen met een Retina MacBook: met één global shortcut kun je switchen tussen twee resoluties. Ik werk standaard op 1440x900, maar switch met één keyboard shortcut naar 1920x1200 voor meer screen real estate.

Ook je drie tools delen?

Wil je ook je drie tools delen die je werk leuker, efficiënter of bijvoorbeeld indrukwekkender maken? Geef ze dan hier door en voor je het weet sta je in de 82% nieuwsbrief.

Een paar mediahoogtepunten van het jaar

De podcastaflevering waar ik het afgelopen jaar het hardste om heb moeten lachen is I Fifteen Love You van Do By Friday over Big Tennis en een uit de hand gelopen goocheltruc. Op YouTube genoot ik misschien wel het meest van de video How Michael Jackson Crafted His First Solo Hit en het beste boek dat ik las in 2018 was The Fifth Season. Andere dingen die me bij gaan blijven die ik dit jaar heb gezien, gebruikt, gehoord of gelezen in willekeurige volgorde:

Oproepjes

Oproepjes zijn betaalde advertenties waardoor de schoorsteen blijft roken op het 82% hoofdkantoor. Gebruik ze om je product of dienst te promoten of als je iets ander wilt laten weten aan de intelligente en geïnteresseerde lezers van de 82% nieuwsbrief. Plaats snel en gemakkelijk je oproepje via dit formulier. De oproepjes van deze week:

OH op Twitter

All I’m saying is, if I were a billionaire, I’d tell all my aspiring rivals that the secret to success was getting up at 4am.

Glenn Moore 12:50 - 18 dec. 2018

🎯 Abonneer je op mijn wekelijkse nieuwsbrief

Ik stuur wekelijks de 82% nieuwsbrief met opmerkelijk klikbare zaken. Ook gratis ontvangen?

Abonneer je via 82procent.nl

Je kan me natuurlijk ook via Twiter volgen, krijg je ook een hoop mee: